Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

Vi gratulerer Helvik Vel som fyller 100 år!

 

Utskriftsvennlig pdf her. (382Kb)


Søndag den 19. august fra kl. 12.00 - 20.00 feires dette med familiefest på Hellviktangen. Her blir det leker og overraskelser for hele familien, både til lands og til vanns.

 

I forbindelse med Helvik Vels 50-års jubileum i 1962 ble det utgitt et hefte som gir et lite riss av Hellviks historie fra de tidligste tider. Hovedtema er Helvik Vels historie 1912-62. Hvis dette kan være av interesse så kan du følge denne linken.
Noe nyere historie om stedet og vellet har vi ikke, men vi kan anbefale "Nesoddens historie - bind 3" skrevet av Harald Lorentzen og utgitt av Nesodden historielag. Denne boka omhandler perioden 1930 - 80, og har også stoff om Hellvik-området.

Hva preger dagen i dag?
Velet synes det er viktig å legge til rette for aktiviteter for barna i nærmiljøet. Akkurat nå jobbes det derfor med bygging av ballbinge som også kan islegges om vinteren og som kan fungere som en møteplass for barna. Dette er velets 100-årsgave til barna i området. Hellvik har store kultur- og miljøkvaliteter, blant annet fins det mange bygninger som er bevaringsverdige enten fordi byggene i seg selv har spesielle kvaliteter eller fordi de "hører til" i strøket. Det jobbes derfor mye med å ta vare på "Gamle Hellvik". I den forbindelse har Velet et tett samarbeid med Nesodden kommune om bevaringsplanen for Gamle Hellvik, som er i sluttfasen.
Ellers så er Helvik Vels satsningsområder Hellvikstrand; en av Nesoddens fineste badeplasser, Molo med småbåthavn, Bryggehus på Hellvik brygge, og lekeplass. Velet er også involvert i driften av ISI-banen.
19 august har vi familiedag på Hellviktangen: Et arrangement som er åpent for alle.


Helvik

Bildene er henter fra Helvik vels websider

 

Link til Helvik vels websider, hvor du kan lese mer om Helvik Vel.


  ANNONSER:

 

 

annonse

 

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no