Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

Nesodden Velforbund 80 år

Tekst: Trond Erik Bergersen

 

Link til trykket artikkel på side 1 i Fellesvelets avis nr 2/16 (15.12.2016).

 

Nesodden Velforbund er 80 år i år. Nesodden Velforbund ble stiftet i 1936.

Undertegnende har ikke veldig lang fartstid i Velforbundet, men har vært tilknyttet Nesodden i all min tid; 35 år som sommergjest og siden 1984 som fastboende. Jeg har dermed erfart Nesodden både som sommergjest og fastboende. Gjennom alle disse årene har en velforening vært tilstede. Jeg har sett hva det betyr lokalt. De siste årene som en del av velforbundets styre har jeg også sett hvor viktig dette er. Gjennom å lese eldre artikler framstår det som veldig klart at stiftelsen av velforbundet kom ut fra et behov om å samle felles saker og utfordringer i ett organ uavhengig av kommunens politiske og administrative ledelse.

 

I desember 1947, i velavisens første nr. skal Ragnvald A. Larsen, daværende formann av «Fellesvelet», ha uttalt «det er innlysende at de enkelte vel ser på sitt arbeid avgrenset etter velets grense, men skal vi stå sterke, må vi også se utover velgrensene og ta opp alle de saker som er av felles interesse.» Ser dere? Akkurat som om det skulle vært skrevet i dag!

 

På baksiden av Foreningsnytt har vi sett noen gamle sider fra tidligere velaviser, gjerne 50 år gamle. Det som slår meg aller mest er at de fleste kunne ha vært skrevet i dag. Leste akkurat fra desember 1961, klager på det samme som i dag; stress og mas og ikke tid til å la julefreden komme.

 

Det er ikke lagt opp til noen storstilet feiring av Nesodden Velforbunds jubileum denne gangen. Jeg synes likevel at vi skal ta en fot i bakken, bokstavelig talt se oss rundt, er alt bra rundt oss? Hvis ja, hvem har ordnet med det? Mye av det skyldes frivillig gratis arbeid! Hvis ikke, kan det gjøres noe med? Velene og Velforbundet gjør her en gratis og viktig jobb for at den enkeltes utfordringer kan fremmes til noen som kan gjøre noe med det!

 

Dette har Nesodden Velforbund gjort i 80 år! Det skal vi fortsette med i mange år framover! Det er og vil alltid være betente saker mellom beboere og kommunen!


Enkelte medlemmer har gjort så mye og viktig arbeid for velforbundet at de har blitt tildelt æresmedlemskap.

 

Dette er:
Arild Drolsum
Nils-Erik Hallberg
Leif Rødsten
Berit Skybakmoen
Einar Borge
Jorunn Møller
Eva Jantunen
Karin Wiger.

Jeg synes vi skal gi disse en stor takk for deres innsats!

 

 

Gratulerer
med jubileet til alle!

 

 

 

 

 

80 år!  ANNONSER:

 

annonse

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no