Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

Vi gratulerer Fjellstrand Vel som fyller 100 år!

Skrevet av nåværende leder i Fjellstrand Vel: Terje Gudbrandsen

Utskriftsvennlig pdf her. (1,02Mb)


Til helgen (den 10. og 11. august) feires dette med visekveld på fredagen kl. 18.00 bryggehuset/partytelt. Olabilløp nederst i Fjellstrandveien fra 13.00 til 16.00 på lørdagen, samt bryggedans på kvelden fra kl. 18.00, med mye god musikk.

 

Fjellstrand Vel er en av de eldste velforeningene på Nesodden. Det ble startet 6. juni 1912. Initiativtaker var bokbinder H. Andersen. Tilstede på det konstituerende møte var i tillegg til Andersen, ingeniør Trygve E. Hansen, direktør L.H.Arnestad, artillerikaptein Trygve Sødring og lagersjef F.Smidt.
I dag består styret av: Terje Gudbrandsen, leder, Christina Hansen, Karin Jonassen, Britt Aagedal, Jan Kilemo, Jan E.Søgnen, Petter Østby, Sølvi Skjøthaug.

Et lite bilde av virksomheten gjennom 100 år:
For å gi et lite bilde av virksomheten gjennom 100 år har vi gått til gamle dokumenter for å se hva de til forskjellige tider var spesielt opptatt av. Den første store saken var båttrafikken. I 1915 ble det en fast ”bryggemann” (Lena Larsen) for å ta seg av post etc. Den neste var utbygging av veisystemet. Deretter fulgte utvikling av veilys og vannforsyningen. Alle store fellesoppgaver som gjorde at Fjellstrand kunne bli et godt sted å bo.

 

Hva preger dagen i dag?
Vi har et nært samarbeid med andre aktører i lokalmiljøet som blant andre Fjellstrand Grendehus, Pinsekirken, lokalt næringsliv, Fjellstrand sportsklubb og Fjellstrand skole v/FAU. Velet har i dag ca. 270 medlemmer. I jubileumsåret vil vi foreta en aksjon for å styrke medlemstallet. Målet er å skape et godt og trygt bomiljø for alle.


Fjellstrand bilder

Bildene er henter fra Fjellstrand vels websider

Nye innbyggere.
Det har i den siste tiden kommet mange nye innbyggere til Fjellstrand. De nye boligfeltene, fortetning og salg og kjøp av hus har bidratt til dette. Vi håper at mange finner det aktuelt å bli med i det fellesskapet vi prøver å utvikle i nærområdet. I tillegg til arrangement knyttet til jubileet, med stort arrangement på Fjellstrand brygge,vil det være St.Hans feiring på stranda, Fjellstrand dagen, tenning av julegrana og juletrefest som blir de store samlingene.


Eiendommer:

Velet eier Nyborgjordet, stranda og bryggehuset på Fjellstrand brygge. I tillegg disponerer vi halvparten av kommunens pumpehus som også ligger på brygga. Her foregår det i skrivende stund innredningsarbeider med bl.a. nytt kjøkken. Vi ønsker å utvikle bryggeområdet til et festlig sted for Fjellstrands innbyggere. Et sted du kan slappe av, nyte sjølivet og ha små selvskaper for en billig penge. Vi har også inngått en avtale med Nesodden kommune om å benytte tennisbanen som ligger idyllisk til nede ved sjøen.

 

Link til Fjellstrand vels websider, hvor du kan lese mer om Fjellstrand Vel.


  ANNONSER:

 

 

annonse

 

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no