Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

Endelig buss for Nordre Frogn!

av Ronja Gulbrandsen

Utskriftsvennlig pdf her. (597 Kb)Fra og med 15. desember vil en ny, fast bussrute mellom Nesoddtangen og Vinterbro startet. Dette er et prøvetilbud fra Ruter som skal være tilgjengelig for en størst mulig del av Nesodden, og hovedsakelig gi de som bor i Nordre Frogn et bedre kollektivtilbud.

 

Buss

 

 

Det at Nordre Frogn endelig skal få et skikkelig kollektiv tilbud er utrolig positivt. Jeg selv kommer fra Nordre Frogn og jeg tror det vil gjøre hverdag mye enklere for mange. Vi bor i grenselandet mellom Frogn og Nesodden og det er lett å føle seg litt splittet mellom disse to stedene.
Denne bussruten vil også gjøre Brevik og Dal området mer attraktiv for de som vil flytte hit. Dette er positivt for Dal barneskole som lenge har slitt med få elever. Det er også mange ekstrakostnader ved å bo her ute og det krever mye av for eksempel barnefamilier og bosette seg her ute blant annet fordi man er avhengig av bil. Det er ikke alltid like lett å bringe og frakte barn alle de stedene de skal, men med dette busstilbudet håper vi at det kan gjøre hverdag litt enklere for noen.


Ikke bare Nesodden
Videregående elever vil også nyte godt av dette tilbudet. Ved Nesodden VGS er det flere elever som er bosatt i Drøbaksområdet. De er avhengige av skolebuss for å komme seg til og fra. På dager hvor skoletidene ikke helt har vært samkjørt med busstilbudet har de blitt nødt til å reise igjennom Oslo, som kan ta opptil 2 timer, for å komme seg hjem. Det sier seg selv at en buss til Vinterbro som korresponderer med Drøbaksbussen vil bli en mye bedre løsning for disse elevene. Disse elevene skaper også et nytt nettverk her ute på Nesodden, og denne bussen vil gjøre det lettere og holde kontakten med gamle og nye venner i fremtiden.

Vil gi tilbud til alle
Det at denne bussruten ikke skal gå igjennom Fagerstrand er det flere som har reagert på, blant annet Sigrid Gulbjørnrud som gikk til Amta med saken. Hun mener at det er urettferdig for de på Fagerstrand at bussruten skal dekke nesten hele Nesodden, men ikke Fagerstrand. Raanaas Moen fra Ruter forklarer at Fagerstrand allerede har en kollektiv forbindelse til Vinterbro i rushtidene og at en fast rute ikke er «hugget i stein».
Denne nye bussruten vil bli en forlengelse for den allerede eksisterende 622 ruten som går over midtveien. Når det er sagt vil ikke denne nye ruten gå over midtveien men via Fjellstrand og videre til Nesodden kirke.

Link til Amtas sak om buss til Fagerstrand:
http://www.amta.no/lokale_nyheter/article6878316.ece
http://www.amta.no/lokale_nyheter/article6995082.ece

 


  ANNONSER:

 

annonse

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no