Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

"Brøytesaken":

av Knut Ertresvaag - leder i Nesodden Velforbund

Utskriftsvennlig pdf her. (521 Kb)

 

Nesodden Velforbunds høringsuttalelse vil ta utgangspunkt i prinsippet om at likhet SKAL stå i fokus!

"Brøytesaken" har vært en årelang kamp mellom Nesodden Kommune og Nesodden Velforbund. Flere ganger har kommunen ytret at de ønsker å avbryte den kommunale brøytingen av private veiene på Nesodden, men Velforbundet har stått i mot og fått kommunen til å snu. Prinsippet om likhet har vært gjeldende og i fokus.

 

Vinteren 2012 forsøkte kommunen igjen å stanse brøytingen, men valgte å gå i tettere dialog med Velforbundet. I kart-leggingsprosessen bak Veiplan 2013-2023 kom det frem at halvparten av de private veiene ordner brøyting selv, mens kommunen bistår den resterende halvpart med vinterdrift.

Kommunens forslag er å kutte brøytingen for private veiene og således spare 800.000 i budsjettet.

 

Nesodden Velforbunds høringsuttalelse vil ta utgangspunkt i at kommunen ikke bare fortsetter å brøyte de private veiene de allerede tar ansvar for, men også inkluderer de resterende 50% som de i dag ikke brøyter for. Prinsippet om likhet SKAL fortsatt stå i fokus.  Det er klart at veiene på Nesodden må brøytes og at regningen må Nesoddens befolkning stå for, spørsmålet er hvem som skal administrere vinterdriften?

 

Nesodden Velforbund vil derfor foreslå at Nesodden kommune tar det fulle og hele ansvar for vinterdriften mot en liten økning på kommunale avgifter for både fast- og hyttebeboere. På den måten vil vi sikre en fremtidig og holdbar løsning på "brøytesaken" og sørge for at Nesoddens beboere får brøytet veiene sine uavhengig av hvor de bor på halvøya.

 

Klikk her for mer informasjon om Nesodden Velforbunds engasjement i "brøytesaken".

 

Linker:

- Kommunens hovedplan for vei 2013-2023

- Link til planen her

 

brøytesaken  ANNONSER:

 

annonse

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no