Nesodden Velforbund

Avisens forside
Tidligere artikler
Tidligere trykte utgivelser av Velavisen
Våre medlemsvel
Til Nesodden velforbunds webside
Nesodden velforbund på
facebookStøtt NVF med
din grasrotandel!
Grasrotandelen


tips en venn

Fagerstrand 100 år i august, 2018!

Tekst: Ståle Smith
Foto: Fagerstrand Vel

Utskriftsvennlig pdf her. (1,51 Mb)

 

Fagerstrand Vel er 100 år i år. I den forbindelse hadde vi i Fagerstrand Vel et samarbeide med Fagerstranddagene, for å feire oss selv.

Fagerstrand Vel fikk et årsmøtevedtak på å kunne representere hele Fagerstrand, da Fagerstrand Myklerud Vel har ytret et ønske om å avvikle.

 

Velet har gjort betydelige oppgraderinger av stranden de siste årene. Ved å leie den delen som Cirlce K eier, til en krone i året, har vi med god hjelp fra Nesodden kommune og det lokale næringslivet fått løftet området.
Volleyballbane, gressplener er bedre tilrettelagt for rulle-stolbrukere.

 

Resten av stranden eier Fagerstrand Vel. Sponsorene med Christian Bjørnstad i spissen, har bistått til de grader. En lang rekke bedrifter har også bidratt med parasoller til stranden.
Uten drahjelpen, hadde vi aldri vært der vi er i dag.
I tilegg til dette, har Velet fått 100 000 kr i støtte av spare-bankstiftelsen, og en solid sum penger av familien Rosendahl på 83 000 kr. Dette er brukt til Wibit oppblåsbare leker i solid tysk kvalitet. Dette er en umiddelbar suksess, og vi ser nå folk kommer fra Drøbak og andre steder på Nesodden for å benytte seg av lekene. Vi har også fått sponset redningsvester av det lokale firmaet Altbygg, som badende kan låne til bruk på stranden.

 

Vi har også fått på plass crowdfunding til vedlikehold og inn-kjøp av nye leker. Givergleden har vært enorm, i fra næringsliv og private. Vanvittig moro å gjøre ting når det blir så godt mottatt. Vi har til nå fått ca 15000 kroner.

 

 

Jeg må gi honør til styret i Fagerstand Vel, som har gitt så til de grader gass for felleskapet. Jeg har virkelig ikke tall på hvor mange hundre timer disse gutta har bak seg av dugnadsarbeide!

Det neste på gang, er å få ned mye av området som er fullstendig gjengrodd. Igjen få frem svalberg og lage grønne lunger nedover mot det som tidligere ble omtalt som gamle-stranda.

 

Med 53 nye medlemmer som ble vervet under Fagerstrand-dagene, føler jeg at vi har gjort mye riktig, og mer skal skje fremover.

Fagerstrand Vel ved Kjeld Bagh i spissen, har blåst liv i natteravnene med over 30 frivillige. Natteravnene ligger nå under Fagerstrand Vel. Nattravnene beveger seg rundt der ungdommen ferdes i helgene. Dette har blitt veldig godt mottatt.

 

Den lokale stjerna fra Norske talenter, Capt John Mc Donald, spilte på St.Hansaftenen, og syntes rammene var så bra, at han hadde også laget en minifestival med deltakere fra Norske talenter den 11 august.

 

Velet er også sammen med lokale ildsjeler arrangører av julemarkedet på Fagerstrand den 24. og 25. November.

Fagerstrand - det er her det skjer.

Fagerstrand Vel har riktignok blitt gammel, men det bærer vi på ingen måte preg av. ;)

Fagerstrand Vel st hans feiring

Sankthansaften på stranda er en lang tradisjon. Velet står bak.

 

 

Dugnad fagerstrand

Honnør til styret som her legger ny plen!

 

 

Wibit badeleker på Fagerstrand

Wibit oppblåsbare leker i solid tysk kvalitet.  ANNONSER:

 

annonse

 

annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Velavisen utgis av Nesodden Velforbund - epost. kontakt@nesoddenvelforbund.no